Усіх з п’ятницею!
До теми… про ето
Вживання жирних кислот Омега-3, на думку вчених, захищає чоловіків від агресивного раку простати. Включення жирної риби в раціон хоча б раз на тиждень знижує ризик навіть при спадковій схильності до цього виду онкологічного захворювання, говорить Джон С. Віті з Інституту генетики людини.
Він вивчив дані по 466 чоловікам з агресивним раком простати і 478 здоровим чоловікам, збираючи відомості про дієти та оцінці дев’яти основних генетичних ознак схильності до раку. Любителі риби з сімейства лососевих на 63% захищені від агресивного раку простати в порівнянні з іншими чоловіками.
Навіть з урахуванням гена rs4647310, який відповідає за появу раку, кислоти Омега-3 знижували ризик хвороби. Однак при низькому вживанні цих жирних кислот ймовірність підвищувалася в 5 разів. Результати дослідження підтверджують гіпотезу про те, що полінасиченими жирні кислоти впливають на запалення простати за допомогою групи ферментів циклооксигенази.
Все-одно, всім гарного дня! Побачимося на ріці!