Не судіть нитку по бобінці

Не судіть нитку по бобінці

Не буду лукавити – спершу я оцінив нову нитку від Strike доволі скептично. При чому оцінював я не саму нитку, а бобінку, на яку вона була намотана. Звичайна дерев’яшка, без красивої наклейки, без зрізу для просовування кінчика нитки. Але життя навчило не судити книжку по обкладинці. Тому я озброївся усім необхідним, увімкнув настільну лампу і взявся до роботи – тестувати новий продукт.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЧесно кажучи, перед початком тестування я не дивився як це роблять професіонали. Мені було цікаво самому спробувати оцінити нитку, подивитися на те, наскільки вона міцна, чи добре тримає вузли, чи можна її розчепити, а також порівняти з відомими брендами.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОдразу ж зауважу, що я прихильник екстримально-тонких ниток. Тобто нитку розміром 8/0 я використовую лише в рідкісних випадках і точно не для того, щоб виготовити тіло. Значна частина моїх німф мають тонке тіло, тому я віддаю перевагу делікатній продукції, типу Veevus, Uni Trico 17/0 чи Danville Spiderweb. З усіх цих ниток для мене оптимальною та ідеальною є саме Veevus. Вона має три головні характеристики – тонка, міцна і чорна. До того ж намотана на зручну пластикову бобінку із зручним тримачем. Але тут варто зазначити і те, що ціна на неї доволі кусається, хоча тут усе справедливо – якість є якість.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЗвісно, у важкий економічний час далеко не всі мухов’язи можуть дозволити собі цю нитку. Чи є їй альтернатива? Виявилося, що є. Ви можете сприймати цей матеріал як рекламу – я нічого поганого тут не бачу. Можу лише сказати, що якби випробовувані мною нитки були низької якості – цієї статті не було б на світі.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAАле перейдемо до суті. Отже компанія Strike надіслала мені на пробу шість варіантів нових ниток різного кольору та діаметру. Я одразу ж схопився за чорну нитку 12\0. Якщо оцінювати її візуально, то по структурі вона відрізняється від того ж Veevus лише тим, що не є такою гладенькою і приємною на «мац-мац». Але гачок вже був затиснутий у лещатах і я почав активно намотувати кола. До нитки намагався підійти критично – мені було важливо знайти у ній не переваги, а недоліки. І один недолік я таки знайшов. Якщо ви ненароком послабите натяг бобінотримача, останні три-чотири оберти по гачку можуть розкрутитися. Хоча, звичайно, це не критично.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДалі я навмисно кілька разів черкнув ниткою під натягом по жалу гачка. Результат мене вразив – жодної подряпини. Тоді я натягнув нитку максимально і спробував її обірвати – не вийшло, чорна лінія виявилася на диво міцною. Продукт продовжував мене приємно вражати.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНаступним етапом роботи стали вузли. Одразу зазначу, що лаком я практично не користуюся; інколи мені це шкодить. Наприклад, вузли виконані такими нитками (оранжевого та червоного відтінків) як DANVILLE Flymaster 6/0 Nylon Thread і Hends Synton особисто в мене виходять не міцними – кілька атак риби їх розв’язують. Мова тут йде про специфічні точки атаки між тораксом та вольфрамовими голівками. Можна сказати, що ці мушки одноразові. Без лаку тут не обійтися. Натомість нитка Strike на вузлах тримається дуже впевнено, до того ж дозволяє максимально міцно стиснути вузол, тим самим укріпивши його на гачку.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЗадля ще одного експерименту я взяв інший бобінотримач, який має серйозну ваду – ріже нитку. Поставивши варіант 8/0 я почав активно обмотувати гачок. Нитка різалася, так, але не настільки критично, щоб припиняти роботу. Це говорить про те, що таким варіантом нитки можуть користуватися ті мухов’язи-початківці, які наразі не знайшли якісних інструментів.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAТож підбиваючи усе це я можу сказати, що нитка від Strike є хорошим, якісним продуктом, якому бракує лише візуальної родзинки у вигляді красивої бобінки. А сама ціна – 32 гривні є, мабуть, найнижчою в Україні. Середня ціна ниток в Інтернет-магазинах складає 50-70 гривень.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЯ буду дуже радий, якщо мої досліди принесуть користь і наші мухов’язи зможуть ними скористатися. Дякую за увагу.

  • hudz коментує:

    Для більшої об”єктивності рев”ю 😉 мною у Ростислава було БЕЗВОЗМЕЗДНО вилучено одну бобінку ниток (оливкову 8/0).
    За результатами трьох вулібагерів у розмірі №4-№6 підтверджую: в”язати комфортно. Нитка міцна на розрив, нееластична, стійка до пошкоджень. Розщеплювати не пробував. Вузли в”яжуться добре, можливо трохи гірше, ніж з провощеною Юні, але суттєво краще, ніж 70-ден Денвілл :). Особисто мої потреби – задовільняє.

    • Ед коментує:

      Hudz,
      А “нееластична” – це добре чи погано?

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин