«Переселення» з Криму в нахлист

«Переселення» з Криму в нахлист

Нещодавно на Франківщину завітала делегація спінінгістів з Криму у складі семи спортсменів, які мали намір половити карпатську рибу в гірських річках. Гідом та організатором мандрівки був Дмитро Петруняк. Ось що він розповів про тиждень з кримчанами.IMG_2756«Ще взимку ми домовилися з Денисом – власником магазину «Рибалка» про те, що він приїде в наші краї. В Криму також є форель у гірських струмках, але вона дуже маленька, розміром з пачку сигарет. Коли попадається форель як дві пачки сигарет – це вже майже трофей. Тоді ми й домовилися, що він збере групу людей і приїде до нас в гори. Спершу у нас було заплановано рибалити три дні, але хлопцям так сподобалося, що вони продовжили тур ще на два дні».

IMG_2767 IMG_2764 IMG_2783«Ясна річ, що всі були дуже задоволені. Єдине, спершу хлопцям було дуже важко звикнути до нашого принципу «зловив – відпусти». Вони просили мене взяти на обід 2-3 харіуса, але я стояв на своєму і таки переконав їх відпускати рибу. Більше того, коли ми стали свідками того, як місцеве населення вбиває харіуса, то у кримчан в душі щось перевернулося і вони зрозуміли, чому треба відпускати рибу. Тобто приїхали вони затятими, але згодом таки змінили своє відношення до річки. І це дуже приємно».IMG_2761 IMG_2762 IMG_2754«Переважно вони ловили спінінгом, але двоє з них вирішили спробувати нахлист і їм сподобалося. Наприклад, Сергій купив комплект, Денис також. Вони ловили вже на мушки, причому дуже успішно. Так відбулася їхня «пересадка» в нахлист. Щодо географії, то ловили ми на двох річках. У верхах було складно, там вода холодна, тому риба була не дуже активна. А от внизу ситуація кардинально змінилася. Проте в нижній частині рік було багато пресингу».IMG_2735 IMG_2786«Все ж кримчани визнали, що головне не риба, а наша природа, її краса. Також зауважу, що ми постійно перебували під контролем лісників та природоохоронних служб. Але вони бачили, що рибу ми не беремо, тому ставилися до нас лояльно» – підсумував Дмитро Петруняк.

Якщо ви хочете замовити тур по карпатських річках, більше інформації можна отримати тут: http://adventures.fly-fishing.com.ua/

  • hudz коментує:

    а що, кримські спортсмени про “піймав-відпусти” до цього не чули?

    • Genadikus коментує:

      …то і не дивно що у них форель розміром з пачку цигарок

  • rostyslav коментує:

    Я з вами погоджуюся. Може після цього шось зміниться? Чи не варто сподіватися?

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин