Нахлист в Карпатах: NB

Нахлист в Карпатах: NB

Трішки з запізненням, але все ж повідомляємо, що нещодавно відбулася приватна зустріч представників нахлистового середовища Львова з керівником львівської держрибохорони Леонідом Кравцем, на якій було розглянуто низку проблемних питань.

Одразу скажу, що попри страхітливий закон про суму в 14 тисяч гривень за труп харіуса, наразі на Львівщині було затримано сміхотворну кількість порушників. Однак пан Кравець пообіцяв глибше зануритися в цю ситуацію. Продовжуючи тему браконьєрства, ми довідалися, що самостійно чіпати сітки та інші знаряддя заборонено. Ми повинні зв’язатися з представниками рибохорони, а якщо це зробити не вдасться, тоді з міліцією, яка має реагувати на будь-яке звернення. При цьому місце знаходження сітки значення не має.

Ми вирішили ще кілька проблемних запитань, про які поговоримо у більш вузькому колі. Але пан Кравець отримав і звернення від нахлистовиків, хоча, можливо, трішки передчасне. Нагадаю, що цього року, навесні, Карпати були повністю закриті для риболовлі, адже дозволених ділянок для нас не передбачили. Щоб уникнути такої ж проблеми і в 2014 році, ми передали рибоохороні, власне, саме звернення, в якому зазначили низку локацій, де на нашу думку, ми б могли не лише ловити рибу, за принципом «зловив – відпусти», але й контролювати та допомагати інспекторам в інформаційному плані.

Ось звернення без зазначених локацій. Знову ж таки, вони будуть оголошені у більш вузькому колі.

 

Начальнику управління Львіврибоохорони
Кравцю Леоніду Миколайовичу
Львівського клубу нахлистовиків

Звернення

Шановний Леоніде Миколайовичу!

Ми, нахлистовики Львівщини, висловлюємо занепокоєння станом рибних запасів у гірських річках Львівської області, і звертаємося до Вас з проханням посприяти їх збереженню. Ми знаємо, що фінансування з держбюджету у цій  сфері є недостатнім, тому пропонуємо Вам свою допомогу.  Уже неодноразово члени нашого клубу довели, що можуть допомагати працівникам Львіврибохорони боротися з браконьєрами, повідомляючи їх про випадки порушення правил любительського рибальства, здійснюючи фотофіксацію порушень у очікуванні приїзду рибінспектора та ін…

Окрім цього, саме нахлистовики ініціювали збір коштів на зариблення гірських струмків цінними видами риб, взяли у процесі матеріальну, і безпосередньо фізичну участь. Абсолютна більшість нахлистовиків дотримуєються правила «зловив – відпустив», при чому, рибалять на штучні мушки, зв’язані на гачках без борідок, аби наносити рибі мінімальну шкоду.
Нахлистовики також добре ознайомлені з правилами поведінки з пійманою рибою – не брати її сухими руками, не класти на каміння, не піднімати лососевих риб за зябра, відпускати назад у воду якнайшвидше.

Зважаючи на вищевикладене, нахлистовики Львівщини звертаються до Вас з проханням дозволити їм рибалити (звичайно ж, за принципом «зловив-відпустив»), і таким чином забезпечувати інформованість Рибохорони у гірських річках області у нерестовий період на шістьох ділянках.

Таким чином, нахлистовики зможуть стати реальною допомогою рибінспекторам, які є обмеженими у ресурсах і контролювати основні ділянки рік, де найчастіше зустрічаються випадки браконьєрства.

Будемо вдячні за розуміння та сприяння у цьому питанні.

З повагою і сподіванням на співпрацю, нахлистовики Львівщини.  

 

Окрім цього, хочу вас ознайомити з контактами наших інспекторів. Карпати на Львівщині закріплені за Дрогобицькою рибоохоронною дільницею.

Роман Бажан 098 260 74 69

Віталій Волошин 067 564 24 53

Микола Багрій 097 776 21 24

Олег Підгірний 067 458 29 24

Також не завадять телефони оперативної групи:

Олександр Сторожук 096 527 61 29

Іван Петрик 098 057 57 87

Зіновій Сисун 067 587 60 28

У разі, якщо ви стали свідками випадків порушення закону чи правил рибальства, телефонуйте до інспекторів і пояснюйте їм ситуацію. Може тоді щось у нас зміниться?

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин