І тут окунь!

І тут окунь!

Яскравий, сонячний день. Місце входу стариці в річку. Стариця досить молода, буквально 2-3 роки, тому вона ще не замулена та в ній присутня невелика течія. IMG_20131229_100504Пробували на виході зі стариці в річку, там досить сильна зворотня течія яка врізається у велику корягу. Місце стоянки серйозної плотви (перевірено знайомим на німфу з кивком). Проте місце пустувало. Активності риби не спостерігалось. Вода мутнувата. Окунь взяв при проводці рачка вздовж берега, на бровці. Одна єдина покльовка – одна рибка. Потім пробував обловлювати вхід в яму важким стрімером на вольфрамі – 0. IMG_20131225_210241По закінченню рибалки зустрів знайомого, який на сусідній ямі на спін намацав активного судака. Результат 4 хвости в районі від 1200гр до 1500 гр + декілька сходів і безліч покльовок. Яма глибиною 9м, всі покльовки відбувались на границі струменів на відбійній течії.

Автор: Антон Лисиця, Рівне

  • Дарт Палпатінович Вейдер коментує:

    гарно! вклоняюсь вашій наполегливості. це те, чого мені особисто не вистачає, щоб спробувати ловити стримером взимку, замість джига

  • Tohin коментує:

    Дякую! Дуже приємно. Та насправді з такою погодою і зима більше на осінь схожа)) і ще дууууже хотілось спробувати нову муху) Дуже проста та невибаглива а в воді веде себе просто суперово. Щоправда для течії потрібно догружати або пробувати полілідер тонучий.

  • hudz коментує:

    цікава муха! Подібну (Годард Кадіса з граненою джиг-голівкою) я минулі вихідні волочив по дну обширної ями/плеса з допомогою тонучого шнура. надто повільна виходить рибалка, можна заснути і впасти в воду. піймав памперса.

  • hudz коментує:

    тьху, якого Годард. Кейзд Каддіса. “у доміку”.

    • Tohin коментує:

      Зрозуміло. Немає динаміки, аце не цікаво. Будемо шукати методи. Але принаймі тепер я знаю ще одну робочу муху по окуню в стоячці. Браття спінінгісти впевнено проріджують окуняків на раків, щоправда силіконових.
      Доречі в шлунках доросліших окунів досить великий відсоток личинки бабки (стрєкози – російською), тому ще один з приорітетних варіантів імітацій на цей сезон.

      Доречі, було б цікаво почути Ваші топ по окуню. Буду вдячний!

      • hudz коментує:

        Я зараз окуня ловити не пробував, а літом і осінню ловив в основному на стримери до 5 см – переважно варіанти вулі багерів (колір хвоста – гріззлі), і бейтфіші з фурабу або ЕР файберз або подібних матеріалів. Весною і на початку літа не раз окунь влітав при ловлі краснопірки на мокрого Ред Тага.
        З задоволенням поспілкуюсь на тему окуня через е-mail: yhudz@ukr.net

      • hudz коментує:

        а личинки бабки, я теж вважаю, – дуже цікава тема. Практично по всій “стілвотер” рибі. щоправда, соромно признатись, досі лиш раз зліпив щось подібне. таке собі Екстендед боді марабу драгонфлай. Краснопірка оцінила, але недовго – обірвав. Треба крутити.

  • Tohin коментує:

    Дякую! Будуть напрацювання обов’язково ділитимусь. Поки це початок, зараз і морози і ситуація не найкраща для рибальства. От єдине заспокоює – вечором сісти пов’язати.

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин