Всього по-трошки

Всього по-трошки

OLYMPUS DIGITAL CAMERAГарну суботу провели ми з Арсеном. Усе з того почалося, що треба було заскочити до мене на дачу і зібрати “урожай” грушок. Грушки трошки розчарували, але загалом це не вплинуло на наш відпочинок. Щойно перші промені сонця вийшли з-за горизонту (було всього лише +3), як ми пішли до лісу у пошуках білих грибів.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAГрибів було мало – на двох ми знайшли всього три білих, десяток польських, пару підберезовиків та жменьку лисичок. Зате гарно прогулялися і надихалися свіжим сосновим повітрям, яким я дихав в дитинстві, коли проводив тут усе літо. А потім ми перейшли до найголовнішого пункту нашої мандрівки і вирушили на одне з лісових озер аби половити окуня.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAАрсен згадав часи, коли був дуже навіть пристойним спінінгістом, а я, звичайно, узяв нахлистову палку і коробку зі стрімерами – кілька років тому Юра Гудзь ловив там на стрімери гарних окунів. Пам”ятаючи про мілку косу з білого вапняка я акуратно зійшов у воду і став на куті – з одного боку ріс очерет, а потім була дивна місцина, поросла травою, в якій завжди сидів окунь.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAАрсен стояв неподалік і регулярно витягував “матросиків”, що спокусилися на “їстівний” силікон. Мені до того діла не було – треба було зробити дві речі: знайти стрімер і знайти проводку. Пошуки зайняли у мене трохи часу, аж поки я не відчув такий бажаний удар.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAОкунець взяв на “сепаратиський” оранжево-чорний стрімер з важкою вольфрамовою головою. Радості було на все озеро – певно, навіть карп”ятники, які цілий день просиділи без діла почули мої радісні крики. Проводка була доволі спокійною – я давав стрімеру опуститися на дно і легкими стріпами підтягував його до себе.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAНевдовзі мені вдалося переконати і другого окунця ідентичного розміру. Мабуть, риба ловилася б й надалі, якби не хмари та вітер. Погода зіпсувалася, тож активність риби різко знизилася. Арсену таки вдавалося іноді щось витягувати, а от в мене було глухо. Однак я і тому був радий – перші два окуні на стрімер…
OLYMPUS DIGITAL CAMERAКоли я вже наловився, то дивився за Арсеном – насамкінець він витягнув крупного окуня, який прикрасив наш день. Таким чином ми назбирали і наловили усього по-трошки, тобто, день цілком вдався.

  • Zart коментує:

    якийсь особливо приємний і виразний звіт! дякую, закортіло з вами )

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин