Нахлист у кіно: ТОП-6

Нахлист у кіно: ТОП-6

Дозвольте вас трішки розважити. Ну, справді ж – нахлист це не лише лазіння по горах та річках. Тому пропоную вашій увазі підбірку кінопродукції, де так чи інакше на перший чи задній план виходить нахлист. Звичайно, таких моментів у кіно дуже багато, але пригадати геть усе доволі складно. Наразі я пригадав шість випадків, де мушки та шнури впадали в об’єктиви операторів.

  1. «Твін Пікс». Муха, йди зі мною!

Культовий серіал Девіда Лінча. Його дія відбувається у штаті Вашингтон, тож можна не сумніватися, що кожен третій мешканець вигаданого містечка так чи інакше пов’язаний з риболовлею.
5А судячи зі снастей – ловлять твінпікскці саме на муху. Із серіалу точно можна сказати, що Піт Мартел та Гаррі Трумен в курсі усього нахлистового.
6Принаймні, перший постійно ловить рибу (іноді випадково вона потрапляє в термос з кавою), а другий в’яже щось схоже на мокру «осу» і дарує її Дейлу Куперу.
4До слова, третій сезон «Твін Піксу», через 25 років, нарешті вийде у світ наступної весни!

  1. «Ганнібал». Що у нас на вечерю?

Мадс Мікельсен у ролі Ганнібала Лектора виглядав доволі суперечливо, особливо після оскароносного Ентоні Хопкінса з фільмів «Мовчання ягнят» та «Ганнібал».
19А Уілл Грехем взагалі у цьому серіалі показаний як шизік, в якого такий бардак в голові твориться, що й подумати страшно.
17Поки перший крамсає своїх жертв на шашлик і фуагру, другий бореться зі своїми демонами і в’яже мухи. Іноді ще й рибу ловить. На ті ж мухи.
18В одному з епізодів, Ганнібал вирішив пожартувати над Грехемом і дов’язав у муху дещо зі своїх жертв. Але це вже буде спойлер…

  1. Мумія 3: гробниця імператора драконів. Меч чи вудка?

У третій серії франшизи про різного роду мумії, Анаксунамун, Хамунаптра, Імхотеп і ще багато страшних слів відійшли у вічність.
1Тож Рік О’Коннел вбиває час нахлистовим навчанням на тихій англійській ріці. Виходить не дуже – муха то за дерево зачепиться, то за шию.
2Та й із закидом у мумійоборця великі проблеми. Тож краще цю кляту форель тупо перестріляти, що головний герой успішно і робить.
3А потім валить в Китай рятувати свого відприска від чергових монстрів.

  1. Німфоманка. О-о-о-о-о… на хлист

Ларс фон Трієр доволі специфічний режисер і його психоделіка далеко не кожному до смаку.
7Але на відміну від «Антихриста», «Німфоманка» – це кіно про трохи приємніше. Щоправда, якщо вже фон Трієр вирішив знімати порно, то краще взяв би симпатичніших акторів, бо Шарлота Генсбур – на любителя… 9Поза тим, доволі часто фізіологічні переживання героїні у режисера асоціюються із мухами та запідсаченням форелі.
8Це вже у момент найвищої насолоди. Ну, ви розумієте, про що я…

  1. Там де тече ріка. Просто класика

Зізнаюся, в сам фільм я ніколи не вникав, а просто «мотав» вперед, шукаючи на хлистові епізоди. Звичайно, це кіно усі нахлистовики переглянули по кілька разів.
14І навіть їхні другі половинки складали компанію, адже там, ще зовсім молодий Бред Пітт показував свої білі зуби і активно махав шнуром.
15До слова, правда чи ні не знаю, але кажуть, що вудка, якою ловив Пітт, зараз знаходиться в Закарпатті. Принаймні, років 8 тому мені її показував Василь Русин. Вудка бамбукова, реальний антикваріат.
16До речі, автори фільму запевняють, що рибу актори ловили понарошку, адже її брали на рибгоспах і прив’язували спеціальними шнурочками, після чого повертали назад. Форель не постраждала.

  1. Ріка питання. Нічогенька німфочка

Ще одна майже класика.
11Це історія про хлопця, якому набридли батьківські успіхи в нахлисті, тож він покидає рідну домівку, живе біля ріки, продає мухи і знаходить свою німфу.
12Вона може і оголеною стрибнути у річку за вудкою, яку поцупила риба. Фільм, чесно кажучи, так собі, але нахлист там – тема номер один.
13Хто не бачив – можна разок глянути. В оригіналі фільм 2010 року зветься The River Why.

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин