Кубок України: правила та умови

Кубок України: правила та умови

Кубок України з нахлисту відбудеться 10-12 червня, на ріці Опір. У боротьбу за трофей вступлять спортсмени з багатьох регіонів нашої держави. Планується, що це буде наймасовіший спортивний захід в історії українського нахлисту. Ясна річ, на змагання приїдуть не лише досвідчені спортсмени, але й чимало новачків. Саме для них – матеріал про те, як відбуваються подібні турніри.

Насамперед, після офіційної церемонії відкриття (цього разу на учасників очікує сюрприз), відбувається перше жеребкування. Необхідно визначити – кому доведеться судити, а кому ловити. Кожен учасник, так чи інакше, ловить дві години увечері та дві години зранку (залежно від жеребу), стільки ж часу судить. На базу необхідно прибути у п’ятницю в обід, адже о 16:00 відбудеться жеребкування перших двох етапів.

Права та обов’язки суддів

DSCN5122Обов’язки судді доволі прості: разом з учасником прийти на пул, переконатися, що нічого не заважатиме проведенню риболовлі у відведеному місці (якщо є “туристи”, то попросити їх вийти з води і не шуміти), не заважати і не допомагати учаснику в підготовці, чітко слідкувати за часом, а також фіксувати упійману рибу. Фіксація відбувається візуально. Упіймавши рибу, учасник зобов’язаний продемонструвати її судді у підсаку. При цьому не важливо, що учасник може знаходитися на іншому березі. Також суддя має право перевіряти гачки учасника на предмет «борідок». У разі виявлення такої – зробити зауваження та попросити змінити приманку чи затиснути «борідку». Якщо ж учасник упіймав рибу на мушку з «борідкою», вона у залік не йде, а сам учасник буде покараний очками чи дискваліфікацією. Також суддя повинен внести у протокол вид упійманої риби та час, коли це було зроблено.

Права та обов’язки учасника

10527303_895894443774093_171663342424628282_nУчасник може попросити суддю регулярно нагадувати йому про час, що завершився до фінішу. Учасник може попросити суддю відійти від місця вудіння або ж наблизитися до нього. Також суддя може, за бажанням, носити запасні вудки учасника, коли той рухається по своєму пулі. Під час вудіння, спортсмен не має права тримати у руках дві вудки.

Спонсори

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Головний приз – Кубок

Спонсорами змагань вже традиційно виступлять три нахлистові магазини. Компанія Lucky Flies презентує три цінних призи за перше, друге та третє місця. Свої призи переможцям надасть магазин «Нахлист на Шулявці». Вічний спонсор змагань компанія Strike! також нагородить кращих нахлистовиків. Варто зазначити, що призи отримають практично усі учасники змагань.

Погода

20160313_095203Дощ, вітер чи брудна вода не впливають на проведення змагань. Єдиним винятком може стати гроза із блискавками. Під час таких умов змагання будуть тимчасово призупинені.

Снасть

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Без шнура нахлист не нахлист

Під час змагань учасник може приготувати три комплекти вудок (одна основна та дві запасних) і змінювати їх в будь-який час. Нахлистовим комплектом вважається нахлистова вудка, нахлистова котушка, оснащена бекінгом (чи ідентичним матеріалом), шнуром та підліском. Довжина підліска вибирається на розсуд учасника. Під час змагань дозволяється використовувати не більше трьох мух у будь-якій комплектації.

Екіпіровка

12075096_1145271202169748_2816022145598335721_nЗважаючи на техніку безпеки, кожен учасник змагань повинен рибалити в поляризаційних окулярах із пластиковими вставками (не скляними!) та у вейдерсах (забродах), а також мати при собі підсак для бережного ставлення до риби та фіксації її арбітром. Бажано також мати відповідний головний убір у якості захисту від кліщів та інших комах, а також від сонця, дощу чи вітру.

Пули

IMG_8509Пул – це ділянка ріки, обмежена розпізнавальними маркерами – червоним скетчем, стрічками, файлами із надписом номеру пулу тощо. Найкраще на пул прийти заздалегідь, щоб визначити його межі та порозумітися із сусідами. Суперникам забороняється шуміти на сусідніх пулах. Кожен учасник, так чи інакше, зможе одного разу ловити на «незайманому» пулі і один раз на «обловленому».

Риба

IMG_8599Опір – дуже різноманітна ріка із великою кількістю видів риби. Однак, до заліку йде не вся риба. Найціннішими вважаються форель струмкова, форель райдужна та голець американський – 3 бали. Харіус європейський – 2 бали. Головень, підуства (на фото) та марена коштують 1 бал. Бистрянки, верховодки, пічкурі, бабці, яльці та рибці до заліку не йдуть.

Підрахунок балів

10377635_895894773774060_430263846424732930_nВиявлення переможця у змаганнях проходить наступним чином. Уявно розіб’ємо усі змагання на два дні: перший (вечір п’ятниці та ранок неділі) та другий (ранок суботи та вечір суботи). Спочатку визначаються переможці першого дня. Учасник, який набрав найбільше балів, опиняється на першому місці та отримує 1 очко. Друге місце отримує 2 очка і так далі. Якщо є учасники отримали рівну кількість балів, вони отримають середню кількість очок. Ідентична ситуація і з другим ігровим днем. Після цього, обидва результати зіставляються. Учасник, який набрав найменшу кількість очок оголошується переможцем змагань. Тобто, у змаганнях головне – стабільність. Важливо однаково успішно відловитися протягом обох днів. Учасник, який стабільно займав високе місце в обох днях гарантовано отримає нагороду.

Харчування

IMG_8331Кожен учасник може замовити собі шестиразове харчування в господині садиби – пані Марії. Вартість повного комплекту становить 200 гривень. Меню на час змагань виглядає так:

Пятниця вечеря (Картопля, котлета, салат, хліб-масло, чай).

Субота сніданок (Яєчня на салі, хліб-масло, чай-кава).

Субота обід (Грибна юшка, гречка, відбивна, салат, хліб-масло, компот).

Субота вечеря (Плов, салат, хліб-масло, чай).

Неділя сніданок (Яєчня з сосискою, хліб-масло, чай-кава).

Неділя обід (Солянка, вареники зі шкварками, овочі, компот).

Умови

IMG_0225Участь у змаганнях вартує 300 гривень. Зібраний призовий фонд буде переданий на розвиток проекту «Домівка для форелі» та українським солдатам або ж волонтерам, які потребують фінансової допомоги.

Графік проведення Кубка України 2016 року

П’ятниця, 10 червня

12:00 – 15:00 приїзд учасників на базу та підготовка до жеребкування

16:00 – жеребкування першого та другого етапів

18:00 – старт першого етапу

20:00 – фініш першого етапу

21:00 – вечеря

 

Субота, 11 червня

06:30 – сніданок

8:00 – старт другого етапу

10:00 – фініш другого етапу

13:00 – обід

16:00 – жеребкування третього та четвертого етапів

18:00 – старт третього етапу

20:00 – фініш третього етапу

21:00 – вечеря

 

Неділя, 12 червня

06:30 – сніданок

8:00 – старт четвертого етапу

10:00 – фініш четвертого етапу

12:00 – нагородження переможців

13:00 – обід

14:00 – прощання та від’їзд спортсменів

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин