Поговоримо про… Пердігони

Поговоримо про… Пердігони

Євронімфінг вважається найбільш уловистим видом нахлисту. Довгі вудки, тонкі повідки, максимальна чутливість. І тисячі мушок – як реалістичних, так і фантазійних. Однією із найпопулярніших фантазійних приманок для євронімфінгу є так звані «пердігони». Від усіх інших німф вони відрізняються тим, що тіло та частина голови покривається ультрафіолетовим лаком, після чого «запікається» ультрафіолетовим ліхтариком.

У підсумку виходить каплеподібна німфа, яка приваблює рибу не лише своєю цікавою формою, але й специфічним блиском.
Власне, блиск цей дають матеріали, з яких виготовляється тіло пердігона. Тут нема ані фазана, ані павича, ані навіть даббінгу. Лише нитки, люрекси та найрізноманітніші «флеші», бодіквілс, а також маркери.

Як і в будь-якої німфи, пердігони також повинні мати яскраво-виражену точку атаки, що розміщається або між хвостом (його добре робити із матеріалу coq de leon) та початком тіла, або в районі торракса. Бувають, правда, і подвійні точки атаки. Зазвичай, їх роблять барвистими fluo-нитками: рожевими, червоними чи помаранчевими.

Щодо тіла – то тут все залежить від вашої уяви та фантазії. Якихось канонів не існує. Берете два або три види флешів з люрексами, робите акуратну сегментацію, після чого фіксуєте усе вузлами.
Даббінгів не потрібно – вони, якраз, в загальну концепцію мухи не вписуються. Перед лакуванням можна зробити маркером ще й чорну точку, зверху над точкою атаки.

Тепер лакування. Ультрафіолетовий лак – дуже специфічна штука, його потрібно наносити дуже мало, щоб тіло залишалося делікатним та виразним. Цьому сприятимуть лещата з функцією «ротарі». Коли «капелька» готова – у хід йде ультрафіолетовий ліхтарик.
Буквально від першого контакту, з лаку піде невеликий димок. Довго світити не варто – достатньо кілька секунд. На виході маємо яскраву приманку, яка може спонукати до атаки навіть ситу та ліниву рибу.

Де взяти лак і ліхтарик? Це не проблема. Можна замовити спеціальні нахлистові у флай-шопах. Є й інший варіант. Такі лаки продаються на кожному кроці – у косметичних магазинах. Така ж ситуація із ліхтариком. Якщо ціна у флай-шопі кусається, то на допомогу прийде алі-експрес. Два долари, кілька тижнів очікування і ультрафіолетова лазерна указка ваша.

Цьогоріч я планую регулярно використовувати німфи типу «пердігон» – можливо, вони припадуть до смаку і нашій рибі.

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин