Що таке “кримінал”?

Що таке “кримінал”?

Кримінальний кодекс України
Стаття 249. 
Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом 

Щоб ви нарешті наїлися…

1. Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, – карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

А хтось шарить в тих мінімумах? Скільки то?

2. Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, – караються штрафом від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Запитання: коли за незаконну ловлю риби приписують адміністративне покарання (штраф до 30 неоподаткованих мінімумів), а коли застосовують ст.249 Кримінального кодексу (де штрафи більші, до 400 неоподаткованих мінімумів)? 

«Відповідальність за злочин, передбачений ст. 249 КК, настає лише за умови, що діями винної особи заподіяно істотну шкоду. На те, що шкода є істотною, можуть вказувати, зокрема, такі дані: знищення нерестовищ риби; вилов риби в період нересту, нечисленних її видів або тих, у відтворенні яких є труднощі; добування великої кількості риби, водних тварин чи рослин або риби чи тварин, вилов яких заборонено, тощо. Якщо внаслідок вчинених дій істотна шкода не настала, винна особа за наявності до того підстав може нести відповідальність за ч. 3 або ч. 4 ст. 85 КпАП». 

Узято з постанови Пленуму Верховного Суду України, від 10.12.2004, № 17 “Про судову практику у справах про злочини та інші правопорушення проти довкілля”

А що у них?

Статья 256 Уголовного Кодекса РФ

Незаконная добыча водных животных и растений с применением самоходного транспортного плавающего средства или взрывчатых и химических веществ, электротока либо иных способов массового истребления указанных водных животных и растений – наказывается штрафом от ста до пятисот тысяч рублей, либо лишением свободы на срок до двух лет.

  • hudz коментує:

    неоподатковуваний мінімум на сьогодні – 17 грн

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин