Карпатський фезентейл для мутної води

Карпатський фезентейл для мутної води

Здавалося, ну що можна нового розказати про фезентейл? Цю мушку почали в’язати бозна коли, до того ж модифікацій фезентейла є просто величезна кількість. Причому, працює ця мушка як в класичному вигляді, так і в сучасному.

Класичний варіант фезентейла

Особливо щось розповідати про неї нема сенсу. Для виготовлення вам необхідні пера фазана – з крила чи з хвоста (кращі), даббінг, краще яскравий та дротик. Щодо гачків – то можуть бути варіанти. Я полюбляю робити досить масивні фезентейли на джигових гачках від фірми Hends (http://fly-fishing.com.ua/shop/materialy/kryuchki/kryuchok-hends-jig-type-hj-120-25-pcs/), використовуючи при цьому виключно вольфрамові головки (http://fly-fishing.com.ua/shop/materialy/golovky/volframovye-golovki) специфічної форми, створені саме для джигових гачків.

Фезентейли переважно імітують личинок одноденки

Маленьких фезентейлів я не в’яжу, так само як і не використовую дрібних головок. Узагалі, переважно використовую цю муху під час брудної води (а в Карпатах це далеко не рідкість), саме тому виготовляю її з помаранчевою головкою і яскраво оранжевим даббінгом. Чомусь класичні варіанти, а також фезентейли з голівками інших кольорів у мене не давали вражаючого ефекту. Натомість, в інших нахлистовиків не було жодних клопотів з класикою.

Карпатський фезентейл з золотою голівкою. Фото з fly-fishing.uz.ua

Треба зважити також на те, що помаранчеві головки не завжди залишаються помаранчевими. Після кількох рибалок, фарба, зважаючи на постійні удари об каміння, облущиться і ви отримаєте просто вольфрамову кульку, не надто привабливого для риби кольору. Тому фезентайлами в різних варіаціях слід запастися. У мене їх близько двох десятків – з різними варіантами торраксів та головок.
Не пошкодуйте часу – нав’яжіть цих хороших і уловистих мух. Риба на них ловиться практично завжди, найкращі результати бувають влітку та восени…

  • Дарт Палпатінович Вейдер коментує:

    і знову чудовий матеріал! дякую!

    поділюсь досвідом, якщо можна… варіант на останньому фото я в”яжу з “рідним” хвостиком з борідок пера, з якого в”яжеться тіло.
    ну, й згідно класичних пропорцій, хвостик трохи задовгий на фото. хоча, певен, на клювання риби це не впливає жодним чином )

  • rostyslav коментує:

    Лорд Вейдер, а як щодо довговічності хвоста з фазана? На скільки його вистачає?

  • Дарт Палпатінович Вейдер коментує:

    не звертав уваги, тож, певно не помічав, щоб хвоста не вистачало ) в пуделку є мушки, що живуть більше сезону.

    з.і. пффффф пшшшшш )))))))))

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин