Не словом, а ділом

Не словом, а ділом

Останнім часом я постійно переглядаю сайт закарпатської рибінспекції. Навіть попри те, що там часто зображують фото трупів риби, зокрема й червонокнижної, душа не може не тішитися за те, як працюють рибінспектори і під яким тиском знаходяться браконьєри.OLYMPUS DIGITAL CAMERAПостійно з’являється інформація про затримання дво-трьох порушників з павуками чи путанками, які ловлять подуста чи марену. Достатньо лише пройтися по заголовках: «Зариблення водойм Закарпаття триває…», «Браконьєр на греблі у Камяниці…», «Протистояння браконьєрству в нерест…», «Затримання браконьєра на водосховищі “Горбок”….», «На Тисі затримали браконьєрів…», «Затримання браконьєрів на р.Уж…» і так далі. 25.04.13_01 10.04_1 do 17.04_1.13Окрім своїх антибраконьєрських обов’язків, закарпатська рибінспекція займається і зарибленням річок струмковою фореллю. Під час акції «Домівка для форелі 2013» солідний фінансовий вклад було зроблено зокрема й закарпатськими рибінспекторами. А нещодавно вони продовжили зариблювати струмки пстругом.08 07 03 01«Протягом останнього тижня у Закарпатські природні водойми було випущено понад 17 тисяч різного виду мальків. Основна маса по зарибленню склала струмкову форель, як особливо цінний вид лососевих. А саме за Програмою зариблення, розробленою Управлінням Закарпаттярибоохорони, як компенсаційних захід по збереженню популяції струмкової форелі в гірських річках Закарпаття на яких будуються МГЕС, було випущено у потічки Тячівського та Перечинського районів» – йдеться на сайті закарпатської рибохорони.

До речі, пам’ятаєте нашу останню зустріч в львівській держрибохороні. Так от, на їхньому сайті також є згадка про цю подію. Тільки написана вона в стилі 80-их, коли згадували про кілограми буряків і надої молока. Жодного слова про нашу суперечку не було. Натомість, нас обвеличали «представниками «Львівського клубу нахлисників». Ну, добре, що не налисниками.

По правді, мені дуже шкода, що так відбувається. Ми б хотіли нормально співпрацювати з рибоохороною, адже мета у нас, сподіваюся, спільна – зберегти наші водні ресурси. Треба відзначити, що за попередньою інформацією, наша рибоохорона працює доволі активно, а її очільник пан Кравець поки що показує себе з кращого боку. Але було б добре, якби наша співпраця вийшла на вищий рівень, від цього б виграли усі.

ПС. Найближчими днями у львівських кіосках з’явиться черговий номер журналу «Риболов-Профі», в якому є моя стаття про переплетені долі закарпатського рибінспектора Олега Ополонського і першого українського іхтіолога Вадима Владикова.

  • Дарт Палпатінович Вейдер коментує:

    Гм, Всеукраїнське об”єднання налисників. а чом б і ні? 🙂

  • rostyslav коментує:

    ага. об”єднання любителів налисників. мухі атдєльна, катлєти тоже атдельна…

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин