Чемпіонат України 2013. Як карта ляже…

Чемпіонат України 2013. Як карта ляже…

1147676_684872974876242_1259119226_oКожна карпатська річка особлива. На кожній річці риба поводиться по-своєму, має оригінальні вподобання та смаки. Отже і мухи на кожну річку треба мати відповідні. За тиждень до початку чергового чемпіонату України з нахлисту, усі готувалися до Свічі. Громом серед ясного неба став дзвінок від Дмитра Петруняка – головного організатора таких змагань. За його словами, ситуація на Свічі геть катастрофічна – вище запланованого місця проведення готують ліс до вирубки, відповідно, річка стала дорогою для вантажівок. У терміновому порядку слід було щось змінювати.1167686_684877868209086_1150120763_oЧасу було мало, але все ж одна ідея у нас зі Сколівським визріла. Чому б не провести змагання на річці Опір, розбивши табір на базі «Карпати»? Місця там достатньо, умови на будь-який смак, а сама річка багата на різноманітну рибу. Особливих заперечень від учасників не було, директор бази погодився прийняти 25-30 людей, віддавши їм трикутні будиночки з зручними ліжками, матрацами та всім необхідним. Хто хотів міг жити в наметах чи навіть в авто.OLYMPUS DIGITAL CAMERAМій будильник задзеленькав о 4-ій ранку в п’ятницю. В цю ж мить прокинулися також Ганна (Юра обіцяв приїхати трохи згодом, після роботи) і Арсен. Уже за півгодини вони допомогли спакувати манатки і втиснути мене на заднє сидіння. Хоча загалом їхалося доволі комфортно. По суті, ми були останніми – усі інші учасники чекали на жеребівку. Хоча, ми все ж були передостанніми, адже по дорозі обігнали Сколівського, який ритмічно крутив педалі.OLYMPUS DIGITAL CAMERAНарешті бачу друзів і знайомих, які приїхали зі Сходу і Центру нашої держави. Одразу ж відчуваю, що потрапив у казанок, де варяться такі ж вар’яти, як і я сам. Наразі з машини нічого не витягали, адже відповідно до жеребкування, я мав судити Діму Голенкова на одному з дальніх верхніх пулів.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAЯ навіть не перевдягався, просто закинув в кишеню банку пива і пішов оглядати ситуацію.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAРічка катастрофічно мала, води мало. Однак вона була чистою, що давало оптимізму. Загалом Діма відловився непогано – два харіуси і два голавлі.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAУ підсумку це 6 балів. У Стьопи Чеха, який ловив поруч, ситуація трохи краща – 4 харіуси і купа сходів. Сашко (Борода) не упіймав нічого, Руслан Пугач видурив форельку та кілька голавликів. Єгор з Луганська також упіймав клеників, а також парочку харіусів. Макс і Ганна, на жаль, не зловили нічого, а Сколівський спромігся дістати лише одного голавля.
DSCF3459І це на рідній річці… Все ж риба ловилася, але треба було її знайти і переконати вхопити муху.OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа вечір вже мені треба було ловити. Доля визначила 20-ий пул, який знаходився за 4 кілометри від бази, униз по течії. Я дуже сподівався, що людей там не буде, але коли ми з Єгором продерлися повз хащі борщовика, який попік нам ноги, то посеред річки, на острівку, побачили ниву, мужика і двох голих німф, які засмагали на матрациках. А ще лабала якась дурнувата музика. Ми підійшли, вибачилися за турботу і прояснили ситуацію зі змаганнями. Хлопець виявився адекватним, тому сказав, що за 20 хвилин поїде зі своїми німфами засмагати в інше глухе місце. Тим часом я обдивився пул. І він мене, чесно кажучи, не вразив. Мілкий зливчик, озеро, ще один злив, невелика заглибина. Оце й усе, якщо не брати до уваги, що все дно було поросле травою. У підсумку я упіймав 30 бистрянок, не дотягнув одного непоганого харіуса і все. Перепробував різні варіанти з мухами, але це, на жаль, нічого не дало.DSCF3468Комусь пощастило більше. І з рибою, і з місцями. Арсен взагалі показав рівень і клас: 5 голавлів і 5 харіусів. Усе на суху. І це при тому, що він займається нахлистом лише півроку. А Женя Федоренко спіймав подуста і марену… Взагалі, за його словами, на пулі була лиш ямка, де стояла крупна біла риба. Натомість, харіусом там і не пахло. Уперше, участь в змаганнях брав і Дмитро Петруняк: він упіймав кілька харіусів і голавлів. Таким чином, перед другим ігровим днем, шанси на чемпіонство зберігали усі, за винятком лише тих, хто не зловив нічого. Як відомо, на нахлистових змаганнях насамперед цінується стабільність.792238_684873111542895_840773859_oУ суботу зранку мені довелося ловити на 4-му верхньому пулі, а судити мене мав Діма Голенков. Поруч ловив Арсен. Він мав шалені шанси на чемпіонство, справа була за малим – йому треба було зловити бодай щось. Цього разу до пулу я не мав претензій – є кілька дрібних перекатиків, є сяка-така ямка, є місця для голавлів.
1149562_684875288209344_779155397_oСловом, ловити можна. У п’ятницю Єгор зловив тут кілька харіусів. Однак мені ловилася бистрянка. Одна з них виявилася харіусом, розміром з мізинець. Але коли я закинув його в підсак, то рибка втекла крізь отвори. Залишалося лише сміятися. Все ж трьох харіусів я виманив. Останнього, до слова, узяв на мокру, о 9:59 – за кілька секунд до фінального свистка.
1097730_684875318209341_474046081_oШість балів – непогано, звісно, але зважаючи на попередні результати, нічого особливого мені не світило. По шість балів зранку набрали також Діма Петруняк та Макс. А от Арсен усі шанси на золото втратив – на превеликий жаль, він не впіймав геть нічого… OLYMPUS DIGITAL CAMERAУсе найцікавіше мало відбутися ввечері наступного дня. Я дуже хотів, щоб сильному нахлистовику випав 20-ий пул. Я б перевірив – чи справді він «мертвий» чи у мене руки криві. От і претендент був адекватний – Сколівський. Але зважаючи на те, що він забирав з роддому свого малюка, прийти на змагання не зміг. Так що питання залишилося без відповіді.OLYMPUS DIGITAL CAMERAА судити мені довелося Степана Чеха. Коли я побачив його пул, то одразу ж привітав з чемпіонством. Для золота йому треба було зловити мінімум трьох харіусів. А на цьому шикарному перекаті їх, очевидно, було значно більше. Степан зловив 11 штук, словом, сумнівів та інтриги вже бути не могло. Правда, Єгор теж непогано відловився. У нього був весь набір: харіуси, марени, подусти, голавлі. Словом, просто красень.
DSCF3484Класно виступив і Діма Голенков, який виманив з ями красуню-форельку, що розлякала своїм шумом весь пул. Таким чином, за нехитрими підрахунками, перше місце справедливо і заслужено дісталося Стьопі Чеху, який повіз додому ексклюзивну вудку. OLYMPUS DIGITAL CAMERAЄгор знову повіз додому медальку, правда, срібну. А Діма Голенков став третім. Але задоволеними залишилися усі. Комусь просто більше пощастило, а комусь менше. Усе залежало від того, яку карту підготувала для тебе доля.

ПС. Це коротенький звітик, без аналізу та моїх думок. Детальнішу статтю я підготую для журналу, після чого опублікую її на блозі.

Використано фото: автора, Євгена Федоренка та Дмитра Голенкова

  • Мухлюк коментує:

    Ну в мене і емоції на фото….

    ПС. Гарний звіт.

  • rostyslav коментує:

    Ага, емоції замічатєльні 🙂 Тебе в театр можна віддавати :)))

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин