Кілька словенських спогадів

Кілька словенських спогадів

Що ж, повернувся я з сонячної Словенії з трофеями і гарними враженнями. Правда, їздив по роботі і в ті місця, де класичної на хлистової риби нема. Та й снасті зі мною були дріб’язкові, потічкові. Ними ловити на такій ріці важко. Риби багато, але дістатися до неї не просто. Загалом зловив 16 голавлів не дуже великих, десь до 35 см, бо великих витягнути не зміг, парочку панонських пліток, яка тут доростає до небачених розмірів, три трофейні марени, одного трофейного подуста. У розпорядженні мав день і ще трішки годин згодом.

Кілька слів про те, як можна витягнути рибу такого розміру вудкою першого класу. Перше, що я зробив ще до того, як вона хапанула, повністю відпустив гальма в котушці. Вони могли лише нашкодити, тут треба було тримати катушку рукою і саме нею контролювати – відпускати шнур чи скручувати його. Не можна було форсувати події, лише тримати рибу в натяжці, але не тягнути її до себе – власне, тягнути не було чим, вудка зігнулася в калачика. Коли перша марена рванула в водопад, я повністю відпустив катушку – шнур був вимотаний, вже пішов бекінг. І тут я почав трішки підтягувати її до себе, бо такими темпами і бекінгу не вистачило б. Річка здорова, рибі є де гуляти. Словом, хвилин за 15 я потрошки її підводив, а потім вже можна було її брати рукою, бо підсака не було.

Ловив на німфи – шоколадки і ред-таги, але краще брало на шоколадки. Снасть така: вудка першого класу (TFO довжиною 6 футів, 9 дюймів), катушка нульового класу, шнур другого класу з намертво прикріпленим конусним повідком. У перший день ловив так: 50 сантиметрів нижче кріплення я ставив два пінопластові індикатори від Вапсі, які виявилися дуже помічними, а потім вже йшли повідки 0,16. Мухи я ставив крупні, щоб хоч якось втриматися на течії. Оцей варіант працював краще, аніж звичайна довга німфа, яка геть не давала мені змоги контролювати проводку. На другий день зробив імітацію французького підліска. Ловив під ногами, але так було краще. І краще відчував клювання риб.

На мокрі піймав пару голавликів, а на суху виходів взагалі не було. На стрімери також нічого не зловив. Місцеві успішно ловлять тут громадну плотву, сома, іноді таймень трапляється, а також щука, судак, жерех, є рибець, лин. Щодо ліцензії, то вона коштує 10 євро – купити її не проблема. оце так коротенько про один день на ріці Сава. Трішки згодом буде більше.

Якщо є питання – пишіть…
IMG_7650 IMG_7653 IMG_7654 IMG_7658 IMG_7678IMG_7697 IMG_7696IMG_7708IMG_7701IMG_7731IMG_7715IMG_7738IMG_7764IMG_7916IMG_7923IMG_7927IMG_7930IMG_7947IMG_7951IMG_7955IMG_7990IMG_7992

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин