Orvis: не заробити, а зберегти

Orvis: не заробити, а зберегти

 Блог розпочинає знайомити читачів з найвідомішими світовими нахлистовими брендами.

Перша розповідь про компанію Orvis

Компанія Orvis була заснована в 1856 році Чарльзом Ф. Орвісом в місті Манчестер (США). З того часу компанія зайняла одну з лідируючих позицій у виробництві та продажу високоякісного рибальського спорядження та одягу outdoor. На сьогодні Orvis є однією з найстаріших компаній, які висилають своїм клієнтам товари поштою. Це великий успіх, тому що торгівля через пошту можлива лише тоді, коли клієнт отримує товар, який не обманює його очікувань.

Важливою віхою в розвитку компанії Orvis стала розробка Чарльзом Орвісом в 1874 році першої котушки з вентиляційною шпулею, яка стала прообразом усіх сучасних нахлистових котушок. З появою цієї котушки була вирішена головна проблема – відвід тепла від робочого фрикциона.

Через короткий час інновації Orvis посипалися одна за одною, як з рогу достатку:

– Компанія Orvis першою почала шити куртки з Gore-Tex,

– Розробила малюнок і технологічний процес виробництва коричневого камуфляжу, почала шити натільну білизну з шовку,

– Створила моделі одягу та елементи екіпіровки outdoor, які стали воістину легендарними: Georgia Fatwood kindling, Dog’s Nests і Easy Entry Fishing Vest.

Окрім цього Orvis була першою компанією, яка забезпечила своїм клієнтам безумовну гарантію 25 років на свої вудилища. Згодом всі ці інновації були успішно скопійовані іншими компаніями.

За весь час існування Orvis змінив трьох власників, але всі вони були людьми, що захоплювалися природою. Тому всі внесли свій вклад в розвиток компанії. З моменту заснування і до 1939 року компанією володів і керував її засновник Чарльз Ф. Орвіс. У 1939 році компанію придбав Д.С. Кокрейн, який володів нею до 1965 року. Тоді компанія перейшла до Лі Ш. Перкінса, який керує нею і до нині.

Коли Лі Перкінс купив компанію, її річний обіг становив приблизно півмільйона доларів. Сьогодні компанія розсилає своїм клієнтам понад 40 мільйонів каталогів, а річний обіг вже «перевалив» за 250 мільйонів доларів! Крім того компанія випускає газету The Orvis News, яка виходить п’ять разів на рік загальним тиражем 500 тисяч екземплярів. У газеті публікуються новини спорту, інформацію про новинки риболовецького і спортивного ринку, розповіді про подорожі.

Сім’я Перкінсів завжди схилялася до сільського життя, що позитивно відбилося на асортименті товарів Orvis. Постійні походи на рибалку та полювання стали відмінною базою необхідних знань для створення зручного одягу outdoor Orvis. Сім’я часто подорожувала, тому в одязі врахований кращий світовий досвід дизайнерів з Британських островів, Індії, Іспанії та багатьох інших країн.

Крім торгівлі поштою, компанія володіє кількома роздрібними магазинами в США та Англії. Торгівля за британським каталогом здійснюється зі складу, який знаходиться поблизу легендарних форелевих річок Test і Itchen. Крім торгівлі компанія займається навчанням студентів. Окрім техніки знань, які необхідні для грамотного вибору снасті студентів вчать тому, що стоїть за спортивною філософією – любов до живої природи, поваги її законів. Приблизно 3 тисячі молодих людей щороку осягають ці прості, але життєво важливі істини разом з Orvis.

Слідуючи незмінним традиціям Orvis, сім’я Перкінс інвестує величезні гроші в природоохоронні проекти. З 1988 року на збереження природних ареалів проживання багатьох видів риб і тварин було виділено понад два мільйони доларів. Девізом компанії стало не виробництво снастей заради прибутку, а виробництво їх для того, щоб мати можливість допомогти зберегти дику природу і генерувати в молоде покоління прагнення зберігати все живе для нащадків.

 

Схожі записи:

  • hudz коментує:

    а ще у Чарльза Орвіса була відома донька, яку вважають одніэю з найвидатніших жіночих постатей у нахлисті – Мері Орвіс Мербері, видала книгу “Favourite Flies and Their Histories”, 1892.
    а фірма на сьогодні хороша, малий процент браку. правда, недешева

  • Дарт Палпатінович Вейдер коментує:

    не знаю, як хто, а я досі у захваті від старого Орвіс Т3 3 класу. щоправда, не є власником, на жаль (

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин