Нові мітли метуть по-новому

Нові мітли метуть по-новому

Сьогодні, я вперше в житті потрапив у приміщення Львівдержрибохорони на круглий стіл, який відбувся завдяки ініціативі голови ЛКАВ (Львівського клубу активного відпочинку) Володі Козлова з нагоди призначення нового керівника Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Львівській області – Кравця Леоніда Миколайовича.

Тут живе рибінспекція

Зустріч почалася зі вступної промови про загальний стан порушення адміністративних (не кримінальних) справ проти браконьєрів, трельовщиків лісу, розкрадачів шутеру тощо. Суха статистика показує, що порушено 1116 справ.
Згодом п.Кравець відповів на усі наболілі питання чесних рибалок, які були задані на сайті ЛКАВ. Під час відповідей на запитання розпочалася дискусія, у якій висловили свою думку Роман Іванович (Карпатське братство Діани), який відкрито висловив свою думку щодо сумнівного досвіду рибнагляду. Оскільки формат зустрічі мав бути максимально відкритого характеру, то було, навіть, не дивно почути стільки негативних відгуків про попередню «роботу» Львівдержрибохорони, яка носила не так охоронний, як нищівний характер. Також відкрито виступив п. Ткачик (регіональний представник всеукраїнського громадського об’єднання «Громади рибалок України» по Львівській області) назвавши на камеру певних осіб, які причетні до його побиття  та постійного пресингу.Леонід Кравець розповів, що саме зараз проводиться реорганізація структури Львівдержрибохорони. Не буду вдаватися у деталі, лише наголошу цікавий момент – з його ініціативи надійшла пропозиція створити Громадську раду. Також є намір ввести до Львівдержрибохорони таку посаду як прес-секретар для роботи із громадскістю і пресою для висвітлення змін у структурі рибохорони.
Дійшла черга і до мене, тож першим злободенним питанням до п. Кравця було таким: «Чи можливо офіційно працювати громаді нахлистовиків із рибоохороною щодо збереження водних ресурсів Карпат  та зариблення гірських річок?», на що було отримано відповідь: «Однозначно нам краще такі справи робити спільно і офіційно». Наступним запитанням мало бути: «Чи не ведуться роботи по створенню ліцензійної риболовлі?», але мене випередив п. Ткачик. Як я зрозумів, такого поки що неможливо зробити відповідно до чинного законодавства.
Хоча новий керівник на посаді тільки з 1-го жовтня, але новий характер дій вже відчутний. Я маю на увазі, що вперше за стільки років згадали наші рідні карпатські річки, а саме про осінню заборону на ловлю під час нересту форелі, в той час, як до таких наказів на Закарпатті вже давно звикли! Дві години круглого столу промайнули дуже швидко, а таких зустрічей ще пердбачається чимало. Мені вдалося запитати п. Кравця про ще один такий круглий стіл у колі нахлистовиків, на що він дав згоду, а нам лише залишається підготувати план можливої співпраці і спільно діяти.
Наприкінці зустрічі усіх учасників чекав приємний сюрприз – можливість кілька хвилин поспілкуватися неофіційно за кавою та чаєм з солодким. Особисто мені хочеться побажати новому керівнику Львівдержрибохорони Леоніду Миколайовичу сили і натхнення у цій благородній і непростій справі!P.S. 3-го грудня у Червоноградському суді відбудеться вирішальне засідання у справі п.Ткачика щодо завдання йому тілесних ушкоджень, на яке запрошуються усі небайдужі люди для його підтримки.

Автор: Максим Кусакін

  • hudz коментує:

    Спасибі.
    Те, що ліцензійна рибалка на основі термінових ліцензій на сьогодні неможлива, відомо. Але чи прозвучала хоч якась надія, що ведуться якісь роботи в цьому напрямку, хоч якісь рухи?
    Зрештою, здавна існувало УТМР, і були водойми, де рибалка була дозволена лише членам УТМР, і були річні внески, і рибальські квитки. це ж так насправді близько до цивілізованого формату. може, саме на основі ціэї структури можна будувати майбутнэ?

  • Мухлюк коментує:

    hudz правий, УТМР не порушуючи законодавство мала свої ставки, членів і внески. Чому тепер це не можливо невідомо.

  • hudz коментує:

    можливо, через якусь законодавчу різницю між річками і озерами? не пригадую, щоб були річки, які відносились до УТМР. здається, Дарт Палпатінович вказував на корені проблеми в Конституції

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин