Whiting: коли ціна відповідає якості

Whiting: коли ціна відповідає якості

У французькому департаменті Коррез розводять особливу породу когутів сірувато-золотистого кольору з пір’ями, які не злипаються у воді. Однак лише 1 півень з 200 відповідає всім вимогам. Як ви вже здогадалися, ці пера використовують для в’язання сухих мушок. Однак французам далеко до того рівня, на який вийшла американська ферма Whiting. Продукцію цієї компанії знають в усьому світі. Нарешті, дочекалася і Україна – пера приїхали на склад Інтернет-магазину fly-fishing.com.ua.

Сідло півня Whiting Dry Fly відрізняється дуже довгими пір’ям, понад 40 сантиметрів. На відміну від скальпів, у яких градація встановлюється в залежності від широти діапазону розмірів гачків, на яких можна в’язати мушки, Грейд (рівень якості) сідла визначається в залежності від кількості мушок, які можна зв’язати з пір’я з конкретного сідла. Одного цілого сідла достатньо для в’язання  (грейди):
gold – мінімум 2000 мушок
silver – мінімум 1400 мушок
bronze – мінімум 900 мушок
Як правило, пір’я з цих сідел призначені для мушок на гачках наступних розмірів:
Large
– від 10 до 14
Standart – від 12 до 16
Small – від 14 до 18
Midge – від 18 до 26

При виборі розміру зверніть увагу, що першим вказується частина сідла (1 – ціле сідло, 1/2 – половина, 1/4 – чверть), другим – Грейд, третім – розмір пір’я. А якщо говорити звичною мовою, то одного сідла вам вистачить на все життя. Звісно, ціна на таку продукцію доволі кусюча. Але повірте, пера Whiting насправді цього варті. Детальніше переглянути інформацію про пера для сухих мушок можна тут: http://fly-fishing.com.ua/shop/materialy/perya/sedlo-petuha/

ПС. Найближчим часом ми детальніше познайомимо читачів з фермою Whiting

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин