На Камчатці ведмедям не вистачає лосося

На Камчатці ведмедям не вистачає лосося

На Камчатському півострові розгорається суперечка між мисливцями, рибалками, чиновниками і захисниками тварин. Проблема полягає в тому, що через вилов червоної риби браконьєрами, ведмедям не вистачає їжі. Тварини стали нападати на людей.

Одним з рішень може бути введення квоти на вилов риби, тоді клишоногим дістанеться більше лосося. Місцеві біологи вважають винними в цій ситуації браконьєрів. Незаконний видобуток лосося в місцях нересту значно зменшує кормову базу ведмедів. Ведмедики залишаються голодними і злими, тому й доводиться їм іти до людей.

За підрахунками фахівців ведмідь, нагулюючи жир в серпні та вересні, повинен з’їдати до 20 рибин. А кількість клишоногих коливається в районі 18 000, значить їм потрібно близько 13 тонн риби на прожиття за сезон.

В результаті виходить, що людина, яка вторглася на територію ведмедя, користується його кормовою базою, не враховуючи потреби великого звіра. За минулий рік через напад ведмедів на людей довелося знищити 63 особини.

Керівники Камчатки збираються заборонити будь-яку ловлю риби на тих річках, де нереститься лосось. Але це обурює і законослухняних рибалок та місцевих жителів, які позбудуться можливості ведення традиційного господарства. Ловля корюшки, гольця є частиною доходу громади, її розвитку. Але чиновники вже з 1 червня вводять заборону на ловлю корюшки в гирлі річки Велика. А рибалки пропонують вирішити це питання, дозволивши полювати на ведмедя.

 

  • rostyslav коментує:

    ОТ БИ НАМ ТАК НЕ ВИСТАЧАЛО :(((

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин