Whiting – просто найкращі

Whiting – просто найкращі

Від середини 1960-их до 1989 року Генрі Гофманн із Варрентону, штат Орегон, присвятив життя виробленню найкрашого у світі пір’я для сухих мушок. Його первісною мотивацією була захоплююча та вічна любов до нахлисту. Додатково до цього цікавого заннятя Генрі навчився в’язати мушки, та часто розбирав по частинам загублені іншими рибалками приманки, які він знаходив на ріці.

На превелику радість (для нього і цілого світу) Генрі був народжений у правильний момент. Його батьки мали маленьку курячу ферму у Каліфорніїї, отже Генрі виростав, навчаючись основам селекції розведення та господарсту, пов’язаному із розведенням птиці. Після короткострокової служби у армії, Генрі осів в Орегоні та заробляв собі на житя в’язанням мушок, переважно сухих.У 1960-их роках не можливо було дістати пір’я доброї якості для сухих мушок, тому нахлистовики повинні були довіряти продукції низької якості з Індії чи Китаю – переважно зрізаним скальпам із сільських півнів, а смугастого чорно-білого пір’я (грізлі) сільські кури не мали. Таким чином мушки, для яких потрібно було пір’я грізлі мали ціну преміум класу. Тому Генрі почав у середині 1960-х шукати курей-грізлі, щоб почати їх вирощувати для своїх власних потреб та потенційно розвинути генетичне пір’я у товарну лінійку. Він шукав на виставках у країні та пташиних фермах у Pacific Northwest (Тихоокеанський Північний-Захід) та зрештою знайшов вийняткове тріо смугастих Plymouth Rock бентамок (дрібна порода курей). Неймовірно, що вони експонували чудові (на той час) скальпи для сухих мушок і також гідні уваги сідлові пір’я. За власними оцінками Генрі, ці перші птахи заощадили йому 10 років розробки.
Оскільки Генрі Гофманн був комерційним в’язальником мушок, який використовував пір’я для своєї власної роботи, довелося заглибитися у питання розвитку таких птахів. Дослівно кажучи, йому потрбіно було зрозуміти, які когути можуть дати нове потомство. Такий критерій привів програму Генрі по розведенню до власної ліги та отримав неймовірні відгуки і майже міфічне захоплення.При вирощуванні найкращого пір’я кольору грізлі у світі, Генрі Гофманн мав декілька факторів, які працювали на його користь: він був захоплений рибальством та в’язанням мушок, він самостійно вирощував птицю, зрештою, він знайшов дійсно винятковий матеріал. Генрі присвятив свою програму тільки для грізлі протягом перших 15 років, таким чином приділяючи основну увагу одному кольору.
Та останнім унікальним аспектом Генрі є те, що він не надавав перевагу стрімкому росту бізнесу, бо приділяв увагу якості, замість кількості. Діяльність Гофмання виросла до 2,200 півнів на рік. По суті це була його основна діяльність, разом із його дружиною Джойс, оскільки вони виконували майже усю роботу. Їм допомагали навіть батьки, які вже були доволі похилого віку.До 1980-их років грізлі Генрі Гофмана вже були відомі у цілому світі, стали майже легендарні та дуже жаданими. Сідлові пір’я для сухих мушок суттєво покращилися та були цілковито унікальними. Треба було побачити, щоб повірити: кожна пір’їнка була завдовжки до 12 дюймів (приблизно 30 см)! Генрі також розширив палітру кольорів щоб додати білий та коричневий кольори, які є важливими для мушок.
Але Генрі мав намір полишити це захоплююче заняття та монотонність бізнесу, поки він ще не був достатньо старий, щоб насолоджуватися рибальством. Отже він виставив працю свого життя на продаж. Звісно, що було багато зацікавлених людей, але лише декілька мало необхідні навички для розвитку потенціалу генетичного фонду Генрі. Необхідним було знання та вміння у області генитики птиці, продукції та обробці та готовність присвятити своє життя цій справі.Після п’яти років намагань продати свій бізнес, Генрі Гофман нарешті погодився співпрацювати із Томасом Вайтінгом зі штату Колорадо. Том тоді завершував кандидатську роботу, а перед тим отримав диплом магістра та бакалавра, спеціалізуючись на таких галузях як генетика птиці у сільському господарстві. До того ж Том мав великий досвід у індустріальній області, керуючи комерційним комплексом по виробленню яєць у Колорадо, який давав результат 3 мільйони яєць в тиждень. Генрі погодився надавати консультації протягом 5-ти років, щоб передати своє знання та в першу чергу зберегти продовжуваність у програмі вирощення.
Вайтінг вибрав Західне Колорадо для нової ферми. А вже у квітні 1989 року вилупилися перші курчата із пір’ям Гофмання. Окрім цього Ферми Вайтінг закупили інше пір’я для сухих мушок, щоб розширити свій асортимент. Вони відомі як Hebert Hackle. Асортимент пір’я Hebert/Miner™ став заново відомим завдяки неймовірним скальпам для сухих мушок та найширшим, найкращим та найбільш унікальним рядом натуральних кольорів у світі.Приблизно від 5000 штук птиці у 1989 році до більше ніж 125000 вирощених у 2000 році, Ферми Вайтінг дійшли до того рівня щоб стати найбільшим виробником пір’я для мушок на світовому ринку. До того ж, Др. Вайтінг розвинув багато нових натуральних кольорів. Зараз їх 20, але кількість зростає.
Ферйми Вайтінг мають виробництво на трьох ранчо в західному Колорадо із центральною обробкою, доставкою та адміністрацією. Др. Вайтінг також розвинув «Американське пір’я», тобто спеціальний вид курей із пір’ям призначеним для моря та інших мокрих мушок. Пір’я птиці Coq de Leon із Іспанії, також вирощують тут.Завдяки постійному генетичному прогресу, Ферми Вайтінг мали змогу розвинути кращу ніж будь коли якість, цінність та селекцію для мухов’язів з усього світу. Новітні генетичні прориви дозволили створити пір’я для сухих мушок, яке є краще, ніж було колись. Нова лінія продукту була представлена улітку 1998 року – пір’я для сухихи мушок Whiting Platinum. Наступним генетичним прогресом були скальпи «Ultra Platinum» та сідлові піря «Midge» восени 2001 року.
Ферми Вайтінг продають свій продукт у цілому світі. Японія є їхнім найбільшим закордоннним ринком, із Канадою, країнами Європи, Австралією та Новою Зеландією, які купляють велику кількість вони також співпрацюють. Ферми постачають свою продукцію комерційним заводам по в’язанню мушок до Сінгапуру, Малайзії, Шрі Ланки, Тайланду, Філіпін, Китаю, Кенії, ПАР, Бутану та Мексики. Новими клієнтами стали такі країни як Аргентина, Чілі, Південна Корея та країни колишнього Радянського Союзу. Загалом, Вайтінг продають свої продукти до 36-х країн.У червні 1997 року, разом із декількома іншими виробниками із західного Колорадо, продукцію Вайтінінг вибрали для надання офіційних подарунків від Штату для президентів країн, які брали участь у самміті «Великої вісімки» у Денвері. У травні 1998 року, Whiting Farms, Inc. разом із the National Small Business Week були визнані за успіх трьома нагородами та відзнаками інших держав. У серпні 2001 року Федерація Нахлистовиків (Federation of Fly Fishers) нагородила Вайтінг престижною нагородою Lee Wulff за інновації та внески до нахлистового світу.Скористатися продукцією провідної світової компанії по виготовленню пір’я для сухих мушок можна і в Україні. Інтернет-магазин fly-fishing.com.ua пропонує клієнтам підібрати товар відповідно до бажання та можливостей.

Переклад та адаптація:Максим Кусакін

  • Андрій Красота коментує:

    Цікава інформація. Дякую Максе

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин