Нахлист весною. Плітки та інші небелиці…

Нахлист весною. Плітки та інші небелиці…

На вулиці вже весна, денна температура впевнено вже тримається вище нуля, крига на водоймах потихеньку зникає, можна починати готується до весняної риболовлі. У цю пору року, практично вся риба активно починає рухатися, покидає свої місця зимівлі, шукає свіжий корм. Тим не менш, риба, особливо ранньою весною, поводиться дуже обережно, і тому краще ловити зі схованок, у місцях із затопленими чагарниками і рослинністю.

ПліткаОднією з перших риб, які прокидаються раніше за всіх, є плітка. Найкраще вона ловиться на глибинах від півтора метра і глибше. Ловиться на мушки: бокоплави та струмкові личинки. Коли вода прогріється, риба йде на мілководдя і затоки, на нерест. Після нересту плітка краще буде брати на крупну наживку, у вигляді чорних жуків і великих комарів.

КраснопіркаВона не так полохлива, як плітка, тому весняна рибалка на неї, буде цікавіше. Шукати її необхідно в схожих місцях, що й плітку, але краснопірка добре бере на муху. Для великих екземплярів, краще використовувати невеликий стрімер з марабу різних кольорів. Гачок не більше шостого номера. Ловити треба після нересту під заростями очерету.

ЛящЛяща, звичайно треба шукати на глибині. А якщо ловити його нахлистом, то тільки на важку мушку зі свинцевою шротинкою, адже така снасть відразу тоне. Звичайно, пробувати ловити ляща можна і на суху дрібну мушку. Лящ любить, піднявшись з глибини, спробувати все, що попадеться йому на поверхні води. Тут вам доведеться проявити вправність, адже лящ швидко визначає, що він узяв і відразу ж випльовує наживку, якщо йому вона не сподобалася. Такий вид лову риби дуже азартний і цікавий, тут головне вчасно зробити підсічку.

КарасьКарась риба спокійна, ходить приблизно в тих же місцях, що й краснопірка і плітка. Глибини лову аналогічні плотві. Навесні карась клює практично на все що завгодно, але дуже примхливий до погоди. Якщо вас цікавить захоплююча риболовля, ця риба вам може влаштувати цікаве шоу. Знайдіть мілину, де добре прогріта і чиста вода, закиньте прикормку. Коли побачите рибу, починайте закидати суху маленьку мушку. Карась буде заковтувати її відразу, як тільки наживка торкнеться води. І це ви всі будете добре бачити своїми очима, видовище дуже цікаве і захоплююче.

ОкуньНавесні окунь ловиться добре. Якщо шукаєте великі екземпляри, то вибирайте місце лову в мілководних затоках озер або річок, де зазвичай після нересту збирається багато малька. Більшість окунів шукають саме такі місця для полювання. Ловити окуня краще на різні нестандартні мушки, підходить тип аppetize, або на будь-які блискучі німфи з райдужними або золотими голівками. Стрімери вибирайте дрібні або середні, маддлери будь-яких модифікацій. Сама проводка здійснюється за допомогою декількох ривків шнура, на 20-30 сантиметрів.

ГоловеньЦе сильна, серйозна і досить напориста риба. Завдяки цій рибі, весняна рибалка стає незабутньою подією. Класичний спосіб ловля головня навесні, мало відрізняється від риболовлі на нього влітку. Вибирається клас вудилища третій – четвертий, і використовують суху маленьку мушку. Виконуються точні кидки, в місця з малим плином. Якщо почнуть попадатися екземпляри більше кілограма, то звичайно треба поміняти вудлище на кілька класів. На початку весни, головень відмінно бере на німфи з райдужними або золотими голівками, з гачками шостого – восьмого номера, що імітують чорних веснянок. У середині весни, коли почнуть вилітати вже жуки, слід поміняти підлісок на плаваючий варіант. До повідця прив’яжіть імітацію чорного або коричневого жука. Така приманка, найкраще підходить для лову в прибережних зонах, і використовують її при сплаві за течією, на човні.

ЩукаРанньою весною якраз у щуки починається жор. Тому зловити її на рибалці досить легко. Щука, як і до нересту, так і після нього хапає все, що попадається їй на очі. Так що піймати її нахлистом не дуже важко. Найкраще вона ловиться в дрібних затоках. Навесні щука практично бере будь-які види стрімерів. Найулюбленіші кольори мушок: блакитний, жовтий, яскраво-зелений, оранжевий, рожевий. Пам’ятайте про головне, на великі розміри стримерів, буде ловитися велика щука.

Автор: Дмитрий
Джерело: fishingkardon.ru

  • Дарт Палпатінович Вейдер коментує:

    шановнє паньство, виправте, якщо ваша ласка, те ва

  • Дарт Палпатінович Вейдер коментує:

    шановнє паньство, виправте, якщо ваша ласка, те ваше плотва, на наше – плітка. дякую!

    • rostyslav коментує:

      Трах-тібідох! Виконано!

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин