Зимові німфи (ФОТО)

Зимові німфи (ФОТО)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа що ловити зимою? Мабуть, над цим питанням задумувався не один нахлистовик. Спробую поділитися з вами своїм досвідом – після вдалої поїздки на одну з карпатських річок, я провів аналітичну роботу над працездатністю моїх мух, а також нишпорив в інтернеті у пошуках аналогічної інформації – на що можна упіймати цікаву для нахлистовика рибу взимку.Врешті, один з вечорів і половину ночі я присвятив в”язанню тих німф, які мали б працювати взимку. 

Сирітка
OLYMPUS DIGITAL CAMERAМоя улюблена осіння мушка, яка, як виявилося, прекрасно працює ще й зимою. Традиційно вона складається із мідної голови (вольфрам для “француза”, латунь для довгої німфи), натурального сірого даббінгу для тіла і натурального оранжевого даббінгу для торакса.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAВідійшовши від власноруч придуманої “класики”, я спробував трішки змінити мушку – замість натурального оранжевого даббінгу давав даббінг типу Spectra. а потім об”єднував рудий торакс і мідну голову в одне: виходила помаранчева вольфрамова голова і сіре тіло з сірим же торраксом.
Прінц
OLYMPUS DIGITAL CAMERAТут вже нічого не придумаєш – усе придумали раніше. Можна трішки побавитися з кольорами і матеріалами, але суті справи це не змінює. Муха має мати біоти двох кольорів, тіло і хекл з вертикальною обмоткою. все інше – то на смак риби. я спробував зробити кілька німф із чорними та помаранчевими “хвостами” і білими “крилами”.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAЗамість традиційного тіла з павича використовував аналогічного кольору даббінг. В якості хекла – салатове перо зі скальпа когута.

Імітація мотиля
OLYMPUS DIGITAL CAMERAНе скажу, що вірю в цю муху, але буду пробувати. Один з варіантів зроблений із червоної нитки Gral від Hends та червоної гумочки з якоїсь спініноової приманки, а інший – з вінілрібу. Німфи без свинця, тому використовувати їх слід в якості підвісних мух. Цікаво спробувати їх на місцях, де могла б триматися біла риба типу рибця чи підустви.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAХоча, знайшов інформацію про те, що й харіус від такого не відмовиться.

Ґолд-хед пупа
OLYMPUS DIGITAL CAMERAЦю мушку я піддивився на сайті Романа Мозера. Кажуть, що одна з кращих приманок на форель і харіуса взимку. Будемо пробувати. Зробив її з шовку Шекспір – одну з жовтуватого, іншу з брудно-оливкового. Характерний для цих німф є якась біда, що стирчить зі спини. У мене це пучок борідок з пера курки.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAА ось цей варіант – варіація на тему. До речі, аналогічну мушку мені подарував Міша Шунинець.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAЯ ловив на неї восени у брудній воді і можу сказати, що німфа чудесна.

Чорний принц
OLYMPUS DIGITAL CAMERAЦе начебто варіант принца, але тіло і все інше зроблене з чорних матеріалів. Така імітація веснянки мала б добре працювати – треба лиш знайти відповідний час і місце. Взагалі, у 2014 році чорні німфи мене дуже порадували. Маст хев.

Pink шок
OLYMPUS DIGITAL CAMERAКажуть, що взимку риба любить рожевий колір. Ось варіант шоколадки з рожевою головою і чорно-зеленим даббінгом. Наразі на неї не ловив, але буду пробувати. Гадаю, ця муха більше згодиться для методу довгої німфи на плесах із слабою течією.

  • tihan коментує:

    Ростик, світлини – бомбезні. Сам би на такі кидався 😉

  • rostyslav коментує:

    Ой, ти знаєш, то, мабуть, перший раз, коли фотки вийшли кращі за самі мухи)))) на них все таке рівне і акуратне, а як в руки візьмеш – то капець, які каряві))))

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин