Чемпіонат України 2016. Частина четверта

Чемпіонат України 2016. Частина четверта

Невдовзі усі учасники вже були на базі, готувалися почути результати змагань. Підрахунком займався Олег Степаненко, який став одним із головних героїв змагань. Головний суддя ходив по пулах, контролював ситуацію і взагалі тримав увесь змагальний процес у своїх руках.

IMG_5756Зрештою, я отримав результати і взявся заповнювати дипломи, що їх виготовив Дмитро Голенков, а також розпаковувати мішечки із призами. Довелося робити невеликі зміни, адже так виходило, що володар першого місця ніяк не може отримати призи від Strike!, що й логічно.
IMG_5787Дмитро Петруняк таким чином став чемпіоном України, показавши дуже хороші результати у перших трьох турах, однак у завершальному етапі він не зловив нічого. Зрештою, йому вистачило гандикапу з попередніх етапів. Цей факт викликав певні суперечки серед учасників.

IMG_5759Дехто звертав увагу на те, що учасник з «нулем» не може стати чемпіоном. І все ж змінювати регламент під час змагань ніхто не став, але на майбутнє будуть внесені зміни у підрахунок.
IMG_5782Відтепер, суддя рахуватиме бали за кожен окремий етап і таким чином визначатимуть переможця. Якби ми так рахували зараз, то чемпіоном став би більш ніж стабільний Юра Щербатий.
IMG_5798Але попередній підрахунок відрядив його на третю сходинку.
IMG_5795Друга ж дісталася Віктору Гаврилку, який переловив усе, що плавало у Свічі.

DSC_0233Дуже потішив Андрій Скворчинський, який мало того, що дебютував на нахлистових змагань, але й посів четверте місце. Кажуть, коли у нього зійшла форель, річка отримала довгого ляпаса від його вудки. А ще Зарт бігав по пулу, старався і працював до сьомого поту. Пятим став Степан Чех, якому піднятися вище завадили не дуже переконливі виступи у кількох етапах. Лише шосте місце дісталося Максу Кусакіну, який шикарно стартував, але потім десь розгубив свій запал або ж просто не пішло.

DSC_0228Сьоме і восьме місця дісталися Дімі Петровському та Анатолію Новікову – хлопцям з Шулявки, які виступили дуже достойно і очевидно, сподівалися на більше. Толік взагалі закінчив змагання без нулів – прекрасний результат. Видно, що обидва кияни володіють прекрасними навичками і невдовзі стануть реальними фаворитами майбутніх змагань.

IMG_5763Напевно, на вище місце розраховував Андрій Коваль, але цього разу Свіча була до нього не така люб’язна, тому нагородила лише дев’ятою сходинкою. Десятим став дебютант турніру Віталій Смігановський із Києва, який знову ж таки, ловив рибу у кожному етапі. Участь таких людей неодмінно підніме рівень майбутніх змагань.
DSC_0117Ще один новачок Сашко Попко, який ловив зі мною в парі, посів 11-е місце. Піднятися вище завадив саме той прикрий «нуль» в останньому етапі. Але загалом виступ Сашка став дуже пристойним.

IMG_5778Провал у перший день і сякий-такий результат у день другий виперли мене на 12-е місце. Сприйняв це все як належить, із розумінням того, що це не Свіча мене обломала, а я сам її не прочитав. Який би не був пул, які не були б умови, під час змагань, учасник насамперед має прочитати свою ділянку. Тільки після цього ловити. Висновки зроблено, а чи будуть вони дієвими, побачимо у новому році. Діма Чейлитко став 13-им, хоча показав такий самий результат, як у мене. Програв він лише в тому, що свою першу рибу спіймав пізніше.

IMG_5768Ще двоє товаришів Сашко Свида та Іван Повхан повезли з собою до Ужгорода 14 і 15 місця. Як це можна пояснити, зважаючи на блискучі результати під час тренувань, знову ж таки, пояснити важко. Так само не ясно, яким чином на 16 і 17 місця спустилися Ганна Савицька та Арсен Грабчук. На жаль, нема на це ради… Коля Степанов на Свічу їздив тренуватися доволі часто, але самі змагання йому не вдалися. Одна форель перенесла його лише на 18-у позицію.

DSC_0051Два завершальні місця уже не оголошувалися, адже Сергій Карабут травмувався на етапі і вимушено знявся, а Руслан Пугач, після невдалого старту, вирішив зайнятися відеозйомкою. У результаті світ побачив суперський ролик з несамовитими кадрами.

DSC_0232Щодо призів, то спонсори не поскупилися. Генеральний спонсор чемпіонату України з нахлисту компанія Extreme Expedition презентувала в якості головного призу вудку Sage Vantage, два шнури від «вчених», а також величезний набір різноманітних матеріалів для в’язання мушок. Компанія Strike! також презентувала вже готові пакети із матеріалами, зокрема й власного виробництва. Магазин «Нахлист на Шулявці» виділив переможцю новенький шнур від Hends, сертифікований для змагань. А ще переможці отримали спеціальні набори хендмейдних шнурів від гостя з Молдови Кості Дегтярьова, а також набір милих дрібничок від нього ж.
DSC_0224Олег Степаненко отримав особливий подарунок за свою відмінну роботу – класнючий фішпонд, в якому можна записувати про усі свої виїзди.

DSC_0016На цьому змагання завершилися. Але це був не кінець. Велика кількість різноманітних думок та пропозицій зробить наступні змагання ще кращими, а учасників ще сильнішими.

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин