Дмитро Петруняк: «Одне змагання як півроку рибалки»

Дмитро Петруняк: «Одне змагання як півроку рибалки»

Віце-президент Федерації риболовного спорту України Дмитро Петруняк розповів про майбутні змагання та поділився думками щодо їх можливого реформування.OLYMPUS DIGITAL CAMERAЦього року відбулися вже дві нахлистові події, до яких ти приклав руку – Кубок України і навчальний семінар на Мізунці. Прийшов час підвести підсумки…

– Перше враження: нахлист в Україні розвивається. Все більше нових людей з різних регіонів України цікавляться та займаються нахлистом. Прогрес очевидний і я цьому радію. Не лише тому, що це бізнес. Справа в тому, що нахлистовик не буде нищити природу, а навпаки, допомагатиме їй, відпускатиме рибу. Жоден рибалка не ставиться до природи так, як нахлистовик. На жаль, багатьом людям не вдалося приїхати на Кубок. Я розумію, що зараз в нашій країні не найкращі часи, люди не можуть всюди встигнути. Тому цьогоріч учасників було не більше, ніж у минулому році. Але я маю переконання, що на змагання людей приїде значно більше. Відповідно і боротьба буде затятіша. Щодо семінару, то я дуже задоволений ним, а також роботою інструкторів. Вони дуже професійно розказували і показували.
IMG_3885Це справді була робота, а не базар братви. От і люди відповідно реагували – ніхто не втікав, усі слухали і дивилися. Бо вони приїхали вчитися, отримувати нові знання. За це мені дуже радісно. Семінар безумовно вдався. Пощастило і з погодою, яка не дуже вередувала. Приємно було  те, що на семінар зібралися люди зі всіх регіонів України. І ми, зокрема й я, змогли дізнатися багато нового про нахлист. Я зміг дізнатися, яка риба і на які мушки ловиться в Луганську, Одесі чи в Чернігові. Люди змогли отримати якісні географічні знання. Єгор розповідав про ловлю коропа, Влад Сударенко про голавля, закарпатці про подуста. Нахлистовий туризм займає не останнє місце в нашому світогляді. Люди хочуть відкривати нові горизонти, а такі зустрічі в цьому сприяють. А який азарт був під час конкурсів! Усі боролися, насолоджувалися краєвидами і вчилися. Це було класно! Відповідно, у мене вже зріють плани про наступний семінар, який буде в новому році. Він буде ще потужній і ще цікавіший.  IMG_3877На носі чемпіонат України. Місце те саме, що й торік. Чи може будуть якісь зміни?

– Я хочу усіх запросити з 9 по 11 серпня на річку Свіча узяти участь в змаганнях, або просто гарно провести час. Хто був, той знає, як там класно, а хто не був, той у підсумку виявиться дуже задоволеним. Окрім того отримає величезний досвід. Справа в тому, що коли у тебе ліміт часу і підтискають конкуренти, треба думати. Треба приймати рішення. Це не звичайна рибалка «на розслабоні». Одні змагання у плані досвіду заміняють півроку рибалки. У мене також визріла пропозиція зробити змагання не лише індивідуальними, але й командними. Тобто буде особистий залік, переможця оголосимо чемпіоном України, але буде і командний залік. Це цікаво тим, що буде проводитися не тільки робота над собою, буде і командний дух. А це вже інший рівень. Як це має виглядати? Ну, наприклад, реєструється команда з тебе і Макса під назвою «Львівські козаки», а Єгор з ким забажає зможе зареєструвати команду «Луганські піонери» (сміється).
OLYMPUS DIGITAL CAMERAВідповідно, буде два заліки. Хто не знайде пари – тому допоможемо. З іншого боку, можна й відмовитися від цього. Думаю, буде непогана тема для обговорення на блозі. Справа в тому, що змагання на чемпіонаті світу відбувають в командному форматі. Команда – це п’ять учасників і тренер. У нас також можна з собою тренера привезти. Щодо риби, то є і струмкова форель, і райдужна. Торік зловили харіуса на 37 сантиметрів. Можуть і гості приїхати, які не бажають змагатися. Ми всім раді. Три дні на річці – що може бути краще! Інформація, спортивний дух, спільна вечеря, гітара…   OLYMPUS DIGITAL CAMERAПризи…

– У нас вже є три спонсори. Це Інтернет-магазин fly-fishing.com.ua, компанія Extreme Exspedition і компанія CarpSport, яка представляє інтереси всесвітньовідомих виробників Hardy та Greys. Наскільки я знаю, Extreme Exspedition представить на змаганнях команду, а отже поганих призів не дадуть (сміється). Детальніше поки не можу говорити, але розкрию велику таємницю. Отже, переможець отримає ексклюзивну вудку, ціна якої становить близько шести тисяч гривень. Це буде вудка з бланку, на якому буде написано «Чемпіон України 2013 року». Як бачите, приз дуже серйозний. Відповідно, призи за другі і треті місця також будуть пристойні. Я планую зробити так, щоб нагороджувати людей до 10 місця. Щодо організації – то тут без змін. Буде вечеря, буде класно.   OLYMPUS DIGITAL CAMERAЧим планує здивувати компанія Strike! своїх клієнтів найближчим часом?  

– З Японії до нас нарешті прибула величезна коробка з гачками. Мова йде про шість видів та усі розміри дуже якісних гачків, які продаватимуться під нашим брендом. Є і дуже тонкі гачки для сухих мушок, і грубші на німфи, і на стрімери, і на чеські німфи, і на емерджери. Словом, усе, що треба. Окрім того, буде поповнення головок. Прийде велика партія вольфраму і латуні. Будуть усі розміри. Також я закликаю нахлистовиків спробувати нові лещата STRIKE Profi True Rotary. Перші відгуки про них дуже позитивні. Є також серйозний попит на інструменти, які ми привезли з Пакістану. Це спеціальні речі для CDC, голки, ножиці тощо. Вони справді класно зроблені і їх приємно в руках тримати. Ще я розробляю дизайн нової нахлистової куртки. Вона буде синього або синьо-чорного кольору, під колір вейдерсів Strike! Я спробую втілити в цій куртці усе найкраще від Vision, Simms та Patagonia. Нарешті, ми чекаємо на величезну коробку з Америки. До нас за тиждень приїде Wapsi – велика партія різноманітного матеріалу та ниток. Ми майже рік вели переговори і ось є результат.

Блог двох мухарів

  • Ваня коментує:

    Постараюся Преіхати!!!!!!!!Дуже хочеться взяти участь!!!

    • rostyslav коментує:

      Давай) будем раді бачити)

  • Егор коментує:

    Глядя на то, что делает Дима. Можно с уверенностью сказать – “Нахлыст Украины, в надёжных руках!”

    • rostyslav коментує:

      Єгор, я дуже сподіваюся, що ти приїдеш:) і своїх луганських товаришів підключай)

  • Степан коментує:

    Я вже нових мух вяжу.

    П.С. нікому не дам…

  • Ваня коментує:

    Я теж трішки затарився матеріалом приіду додому і сразу за станок!!!!!!!!

Прокоментувати
І'мя:

Емейл:

Сайт:


Отримувати оновлення


Отримувати оновлення на почту:

Архів записів

Нахлистовий магазин